Nog steeds communicatie

embracebodywisdom, massagetherapie

Ik zat er helemaal klaar voor … het was tijd om op LinkedIn de site van mijn praktijk te delen. En hoewel ik dat op Facebook en Instagram al had gedaan, voelde het dit keer veel kwetsbaarder.

Mijn handen bleven boven het toetsenbord zweven. Ik voelde mijn keel dichtknijpen en kramp tussen mijn schouderbladen. Mijn lijf liet mij weten dat er angst was. Angst voor afwijzing, voor onbegrip, voor de schepen die ik hier mogelijk mee verbrandde. En daaronder natuurlijk de angst voor falen. Gaat me dit lukken? Ik kan op dit nieuwe pad nog niet leunen op de jarenlange ervaring die ik ‘in de communicatie’ inmiddels had.

En terwijl mijn hoofd overuren draait met al die gedachten haal ik adem. Ik haal mijn handen boven het toetsenbord weg en leg ze in mijn schoot. Ik voel de spanning. En dat is oké. Die hoef ik niet weg te redeneren of te bedekken met een plan van aanpak. Dat is wat ik deed. Nu haal ik adem, ik glimlach en even later post ik mijn bericht.

Later lees ik positieve reacties lees als ‘roer om’ en ‘gedurfde stap’ en ik realiseer me … Ik help nog steeds mensen met hun interne communicatie. De communicatie tussen hoofd en hart. Het leren luisteren naar de taal van je lichaam. Alleen nu met veel minder woorden.

Chat openen
Kan ik je helpen?
Bloom into you
Hoii! Kan ik je vraag beantwoorden?