Hallo, ik ben Marie-Anne

Hallo, ik ben Marie-Anne

… en ik werk als holistisch massagetherapeut in mijn eigen praktijk BLOOM Into You in Utrecht, Leidsche Rijn. Wil je jouw leven weer meer in eigen hand nemen, jezelf beter leren kennen en passender keuzes maken die bijdragen aan herstel van lichaam en geest? Kom dan bij mij de helende werking van tijd, aandacht en massage ervaren. Bij mij ben jij welkom, met alles wat er in je op te merken is. Ik luister naar je, ben aandachtig aanwezig, geef je tijd en ruimte en nodig je uit dat ook voor jezelf te doen.

Deze vertaalde paragraaf uit het gedicht ‘The Invitation’ van Oriah Mountain Dreamer geeft voor mij de kern weer van mijn interesse in de mens. In jou.

“Het interesseert me niet waar of wat of met wie je gestudeerd hebt. Ik wil weten wat jou van binnenuit overeind houdt als al het ander wegvalt. Ik wil weten of je alleen met jezelf kunt blijven, en of je het gezelschap wat in de lege momenten bij je is waarlijk liefhebt.”

Oriah Mountain Dreamer – The Invitation

Bij mij ben jij welkom.

Met alles wat er in je op te merken is. Ik luister naar je, ben aandachtig aanwezig, geef je tijd en ruimte en nodig je uit dat ook voor jezelf te doen. Ik zie je en hoor je. En wat ik zie en hoor geef ik je terug zodat je jezelf ook steeds beter gaat zien en horen. Zo werk ik als massagetherapeut (en yoga docent en coach/trainer) en zo sta ik in het leven. Als vrouw, liefmoeder, vriendin, dochter, zus, tante, collega.

Ook ben ik ervaringsdeskundige. Twee zeer verschillende burn-outs hielpen mij mezelf meer volledig te leren kennen. En om, naast mijn mentale capaciteiten, de wijsheid van mijn lichaam elke dag mee te nemen in het leven.

Onze menselijkheid, een holistische visie

In mijn praktijk voor massagetherapie werk ik holistisch. Dat houdt in dat alle dimensies (fysiek, emotioneel, mentaal, sociaal en spiritueel) van jouw menszijn welkom zijn en zichtbaar mogen worden. Ik geloof dat hoe beter je jezelf kent (alle dimensies van jezelf), hoe beter je je kunt verbinden met de mensen om je heen.

Leren voelen is hierin een belangrijke stap. Je lichaam, je denken, je emoties zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er is geen grens tussen deze drie aan te geven. Dat gaan ontdekken via de signalen van je lichaam en die wijsheid met je meenemen het leven in. Dat is wat ik je gun.

Persoonlijke waarden

Er is een aantal waarden die ik belangrijk vind in het leven en ook in het werk in mijn praktijk:

 • Compassie Een vriendelijke, begripvolle houding, mindful en bewust van je menselijkheid.
 • Eigenaarschap Regisseur van je eigen leven wíllen zijn.
 • Nieuwsgierig Een open & nieuwsgierige houding naar jezelf en je omgeving/ de wereld.
 • Holistisch Alles in het (en jouw) leven staat in verbinding met elkaar. Je lichaam, je gedachten, je gevoelens en emoties, je relatie met je omgeving (familie, vrienden, werk, maatschappij) en je spiritualiteit.
 • Tijd Vertrouwen op en in de werking van de tijd. Vertragen en pauzeren zijn de opstap naar bewustwording.

Kan massagetherapie ook naast andere therapievormen?

Het komt regelmatig voor dat cliënten naast sessies massagetherapie bij mij, ook therapie volgen bij bijvoorbeeld een psycholoog, GZ-instelling of (sport)arts. Dit kan heel goed samengaan, waarbij beide therapieën elkaar aanvullen en versterken. Ik ervaar het als waardevol en in het belang van jou als cliënt om contact te hebben met andere ‘behandelaars’. Uiteraard alleen met jouw expliciete toestemming.

In situaties waar mijn opleiding of ervaring te kort schieten zal ik je doorverwijzen naar een meer gespecialiseerde therapeut.

Ook werk ik graag samen met andere therapeuten, coaches, trainers. Heb je een idee? En denk je dat mijn werk aanvullend kan zijn op het jouwe? Of wil je samen iets nieuws ontwikkelen passend bij meer aandacht voor het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn en her-menselijken? Altijd leuk om kennis te maken! 

Opleiding en nascholing

​Ik ben nieuwsgierig, leergierig en gepassioneerd over de prachtige complexiteit van ons menszijn en hoe we verbinden met onszelf en met de wereld om ons heen. Het is voor mij daarom een feest me te mogen blijven ontwikkelen. Er is nog zo veel te ontdekken en te leren.

Ook in het kader van mijn registratie als massagetherapeut bij de VBAG, beroepsvereniging en platform voor integratieve gezondheidszorg en bij de RBCZ, het kwaliteitsregister voor vakkundige therapeuten in de complementaire zorg, moet ik mijzelf jaarlijks bijscholen.

Waar ben ik tot nu toe in geschoold:
 • 10-daagse training Focusing Bodywork (Focusing voor professionals 1- 4 plus) (2023)
 • 4-jarig hbo-opleiding massagetherapeut bij Holos Academie Utrecht (2020-2023)
  Medische basiskennis en psychosociale basiskennis behaald volgens CPION, Plato eisen. (2021/2022)
 • 200-uurs training Hatha Yoga docent, YogaPoint Utrecht (2021)
 • 2-daagse Masterclass Psoas Massage, Holos Academie Utrecht (2020)
 • 6-daagse massage training Dansage (practitioner 1-3), Dansage Utrecht (2019/2020)
 • 3-jarige opleiding tot Pulsar Coach persoonlijke transformatie (2015-2017)
 • 200-uurs training Yin Yoga docent, De Nieuwe Yogaschool Amsterdam (2016)
 • 8-daagse training Mindfulness & Communicatie, Centrum voor Mindfulness, Amsterdam (2014)
 • Masteropleiding Beleid, Communicatie & Organisatie, Vrije Universiteit Amsterdam (2006-2010)
Chat openen
Kan ik je helpen?
Bloom into you
Hoii! Kan ik je vraag beantwoorden?