Aanstormend talent

embracebodywisdom, massagetherapie

‘Aanstormend talent’ … het slaat op een artikel in het april nummer van Massage Magazine. En het gaat over mij! Ik voel verwondering. Zo kan het dus gaan als het klopt, als je jouw pad bewandelt.

Het inslaan van een nieuw pad, in mijn geval het starten van een nieuwe ‘carriere’, is spannend. Het is onzeker waar het naartoe gaat en wat je onderweg tegenkomt. Het gekke is, dat geldt ook voor het ‘bekende’ pad. Kijk zelf maar eens terug op jouw leven. Er zijn ongetwijfeld dingen gebeurd die je niet ‘gepland’ had. John Lennon zei het al: “Life is what happens while your busy making other plans.” En toch leven we in de veronderstelling dat we ons leven ‘onder controle’ hebben. Dat we weten waar het naartoe beweegt. Een nieuw, ander pad maakt je er bewuster van dat dat niet zo is. Je kiest uiteraard (hopenlijk) zelf de richting. Maar het eindpunt is nog niet helder. En het pad er naartoe vol onzekerheden.

En toch zette ik die eerste stap op dat nieuwe pad. Vol enthousiasme en vertrouwen dat dit de weg is die ik wil gaan. En dan komt ook de twijfel. Als het niet meteen zo soepel loopt als ik had gehoopt. Als ik ervaar dat ik ook op dit pad mijn eigen energie en balans goed in de gaten moet houden. En op momenten dat ik ontdek dat ik nog aan het leren ben. Maar gelukkig is er na elke twijfel steeds weer dat vertrouwen. Ja, het is spannend. Ja, het is onzeker. En toch is dit de weg.

En vanuit dat vertrouwen groeit meer vertrouwen. Mijn energie gaat meer en meer stromen. Nog steeds is er af en toe twijfel. En ik leer dat ik op zo’n moment meestal moe ben. In beweging komen helpt dan. Uit mijn hoofd en in mijn lijf. Hoe meer ik dat doe hoe beter het gaat. En dan is daar ineens het verzoek van Massage Magazine. Wat een feest om daar mijn verhaal te mogen doen. Van op het pad stappen en doorlopen, ook als het niet vanzelf gaat. Bijvoorbeeld als er een lockdown tussendoor komt. Ik hoop dat het je inspireert.

Artikel ‘Aanstormend talent’ door Saskia Petit in Massage Magazine 2-2021.

Chat openen
Kan ik je helpen?
Bloom into you
Hoii! Kan ik je vraag beantwoorden?